Debatforum

greenland_170Kåre Hendriksen, lektor ved Center for Arktisk Teknologi, DTU

Onsdag den 12. marts kl. 16:00 – 17:30

Helt tilbage fra den danske G50 plan har der været en tendens blandt embedsmænd og dele af befolkningen til at opfatte det grønlandske bosætningsmønster og i særdeleshed bygderne som en betydelig ekstraomkostning og dermed en barriere for udviklingen af det grønlandske samfund.

I dag foregår der en tiltagende centralisering af det grønlandske bosætningsmønster, der kan kobles sammen med visionerne om minedrift og storskalaindustri.  Foredraget diskuterer ud fra et bæredygtighedsperspektiv, hvilken betydning et ændret bosætningsmønster kan få for det grønlandske samfund.
Foredraget præsenterer en (systematisk) analyse af bygdernes samfundsøkonomiske betydning, som nuancerer problematikken i væsentlig grad. Foredraget krydres med en række smukke billeder.
Kåre Hendriksen (f. 1956) har en håndværksmæssig baggrund og er uddannet master i teknisk miljøledelse fra Danmarks Tekniske Universitet.  Kåre er lektor ved Center for Arktisk Teknologi og underviser i Sisimiut og ved DTU i Danmark. Har boet i Hareskovby siden 1992.
Tilmelding: Senest 7. marts ved personlig henvendelse på Hareskov Bibliotek eller på email: email hidden; JavaScript is required
Sted: Hareskov Bibliotek, Poppel Allé 12

Dette indlæg blev udgivet i Debatforum. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.