Dokumentaraften

illu-theodorDokumentaraften med film af Theodor Christiansen

Torsdag d. 15. januar 2015, kl. 19:00-21:00.

Theodor Christensen betragtes af mange som grundlæggeren af dansk dokumentarfilm og en central person i forbindelse med etableringen af både den cubanske filmskole og Den Danske Filmskole. Hans virke bragte ham vidt omkring i  mange lande og emner.

Gennem sit 30-årige virke lykkedes det ham at fastholde et personligt udtryk, der stadig forekommer friskt og udfordrende. I for bindelse med at Theodor Christensen ville være blevet 100 år i 2014, har Det Danske Filminstitut digitaliseret en række af hans film. Museumsinspektør Thomas Christensen vil vise klip og hele film af Theodor Christensen og sætte dem i kontekst. Der vil være både klassiske tidsbilleder og rigtige filmperler.

Thomas Christensen er cand. phil. i filmvidenskab fra Københavns Universitet 1993. Efter at have undervist i film og medier på Københavns og Aarhus Universitet i en årrække, blev han i 1998 museumsinspektør på Det Danske Filminstitut. Han har restaureret en række stumfilm af blandt andet Carl Th. Dreyer, samt stået for masters til en række DVD-udgivelser, herunder DFIs danske stumfilmklassikerserie og Jørgen Leths samlede værker. Han er for tiden aktiv indenfor digitalisering og formidling i en række EU-projekter, bl.a. EFG1914, hvor 20 filmarkiver bringer mere end 650 timer film fra perioden 1914-18 til skue på Europeana i forbindelse med 100-året for første verdenskrigs udbrud. Thomas har boet i Hare-skovby siden 1995.

Deltagelse er gratis.
Mødeleder:  Ib Knudsen
Tilmelding: Senest 11. Januar til e.mail: email hidden; JavaScript is required eller tlf. 2465 5824
Sted: Hareskov Bibliotek, Poppel Alle 12.

Dette indlæg blev udgivet i Dokumentaraften, Nyheder. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.