Kunstens Dag 2011 – besøgsrekord

Kunstens Dag – Søndag 15. maj 2011

For 4. år i træk blev der sat rekord med dette arrangement. Der var 2.300 gæster – næsten en fordobling i forhold i premiereåret 2008, da der kom 1.200.

1. viceborgmester Susanne Mortensen gav dem en hjertelig velkomst.

Antallet af kunstnere er steget fra 20 til 27, den yngste omkring 20 år, den ældste omkring 80, alle bosat i Hareskovby, et par internationalt kendte, nogle debutanter.

Nyskabelser i år var croquis-tegning for både børn og voksne og deltagelse af auktionshuset www.lauritz.com som vurderede ”det kæreste eje” (malerier, keramik, legetøjsbiler, antikke møbler, sølvtøj og meget mere) som borgere i Hareskovby kom og viste frem eller havde med som fotos. En af dem, der blev glædeligt overrasket, havde i sine gemmer et maleri af Kurt Trampedach, købt for småpenge, nu vurderet til mindst 30.000 kr.

Et nyt indslag var også quiz’en “Din by” med gevinst, hvis man kunne svare på 13 spørgsmål om Hareskovby. Ingen ramte plet. Højeste antal rigtige svar var 9. En del havde 8-9 rigtige svar, nogle havde 4-5-6 – og en enkelt stod til dumpekarakter med kun 3.  Blandt de svære spørgsmål var tilsyneladende, hvilken dansk statsminister, der har boet i Hareskovby (Poul Schlüter – de fleste troede, det var Poul Hartling) og hvornår restaurant “Skovlyst” blev bygget (1894 – de fleste gættede på 1907)

Alt i alt: Endnu en gang blev “Kunstens Dag” en ”folkefest”, akkompagneret med musik og optog gennem byen af Furesøgarden og underholdning af guitaristen/sangeren Fenris Fuur (Henrik Therkildsen)

Medborgerforeningen vil arrangere Kunstens Dag igen i 2012: Søndag den 29. april.

Fotos:
Preben Dan. Marianne Egelund

Furesøgarden åbnede dagen for fuld musik på en tur fra Tibberup Allé via Skovmose Allé, Skovbovænget og Skandrups Allé til Medborgerhuset Annexgården.


Dette indlæg blev udgivet i Kunstens Dag. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.