Kunstens Dag 2012 – Billeder

1.700 så 25 kunstneres værker

Det blev en succes for 5. år i træk, da der søndag den 29. april 2012 var ”Kunstens Dag” i Hareskovby. På 6 timer kom der 1.700 gæster for at se værker af 25 kunstnere.

Gæsterne fik mulighed for at tegne, male, hugge en skulptur i sten, forme og brænde et stykke keramik og skabe årets fælles graffiti-kunstværk på 2×3 m.

”Det betyder meget for et lokalsamfund at byde på kultur og oplevelser, og ’Kunstens Dag’ er et imponerende eksempel og synliggør, hvor kreative vi er i Furesø”, sagde borgmester Ole Bondo Christensen, da han åbnede udstillingen.

Det særlige ved ”Kunstens Dag er, at den giver både professionelle og ikke-professionelle mulighed for at udstille, og at de alle er fra bydelen. Nogle får dermed mulighed for at blive ”rigtige”kunstnere, og det er faktisk sket, at en af debutanterne senere har fået tilbud om sin egen udstilling i et galleri. Desuden kan flere af kunstnerne glæde sig over et godt salg – og så har den årlige kunstdag udviklet sig til en folkefest med en helt særlig varm stemning og underholdning af Værløse Folkemusikanter og Furesø Garden.

Borgmester Ole Bondo Christensen udtrykte sin begejstring for ”Kunstens Dag” på sin blog på nettet samme dag med bl.a. disse ord:

”Det er en fornøjelse at åbne ”Kunstens Dag” i Hareskovby, som jeg gjorde i dag – med et ben inde i foråret og midt i den nyudsprungne skov. Bedre ramme kan man ikke have til at vise al den kreativitet frem, som er koncentreret i denne del af Furesø med den berømte ”Kulturtrekant” (Hareskov Bibliotek, Hareskov Skole og Medborgerhuset Annexgården)

’Kunstens Dag’ er en forårsfolkefest…og et udtryk for en fælles glæde og stolthed over al den kreativitet, der er i hverdagen, og som nu vises frem – som et kit eller en identitet for lokalsamfundet. Og ’Kunstens Dag’ er jo ikke kun for Hareskovbys beboere, men for alle i Furesø – og for alle andre…Arrangementet er med til at synliggøre, hvad vi i Furesø kan på kunstens og kulturens område til fælles glæde og inspiration”.

(Klik på fotos, du vil se i fuld størrelse. Billederne er taget af Preben Dan)

Dette indlæg blev udgivet i Kunstens Dag. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.