Kunstens Dag – 2012

Søndag den 29. april kl. 11-17

”Kunstens Dag” har været en succes i de sidste 4 år med ca. 2.000 gæster i de 6 timer, udstillingen varer.

Nu inviterer vi til ”Kunstens Dag” for 5. gang.

Arrangementet foregår i ”Kulturtrekanten”: Hareskov Bibliotek, Hareskov Skole og Medborgerhuset Annexgården.
Indgang: Biblioteket (Poppel Allé 12) eller Medborgerhuset (Skandrups Allé 7)

25 vidt forskellige kunstnere, alle fra Hareskovby, udstiller.

Desuden fylder vi skolens gymnastiksal med værker af børn i Hareskov Skoles 5. og 6. klasser. Det plejer at være imponerende og et tilløbsstykke!

Gratis – men husk penge!
Der er gratis adgang til ”Kunstens Dag”, men tag alligevel kontanter med, for man kan ikke bruge betalingskort, og måske får du lyst til at købe en ting af en af de 25 kunstnere eller få lavet en tegning, taget et foto, købe et stykke pizza, en sandwich, en kage, kaffe, vand, øl, vin, en is til ungerne osv. – alt sammen til ”høkerpriser”. Der er borde og bænke, så man kan sidde og hygge sig.

Kunstcafeer
På Biblioteket, ved Gymnastiksalen og i Medborgerhuset er der kunstcafé med kaffe, the, kager, vand. I Medborgerhuset kan du også købe øl/vand/vin, pizzaer og evt. bestille en sandwich.
Ved Medborgerhuset vil en lokal vinkender fortælle om denne ”drik for guder” og sælge i glas eller flaske.

Lotteri: 20 kr.
Alle kunstnere sælger deres værker under udstillingen. Men vi arrangerer også et kunstlotteri. Et lod koster 20 kr. (du må gerne købe flere!) Der er mange præmier. Ikke store og dyre, men gode. Præmierne bliver udstillet, og du kan vælge frit, hvis du vinder.

Dagens program i hovedtræk (detaljeret program fås ved indgangen)
Kl. 10.30 Værløse Folkemusikanter spiller ved Medborgerhuset
Kl. 11.00 åbner borgmester Ole Bondo Christensen udstillingen i gården ved Medborgerhuset sammen med Medborgerforeningens formand, Lene Munch-Petersen
Kl. 11.15, efter borgmesterens åbningstale, spiller Værløse Folkemusikanter
Kl. 13.00 går Furesø Garden for fuld musik igennem byen med start fra børnehaven på hjørnet af Tibberup Allé og Skovmose Allé til Skovbovænget-Skandrups Allé-Medborgerhuset
Kl. 13.30-15 Croquiz-tegning, primært for voksne, med Helle Hertel som underviser. Medbring selv papir og tegneredskaber. Sted: Læsesalen på Biblioteket

Aktiviteter hen over dagen:
Under udstillingen er der mulighed for:

  • Foto – et professionelt portræt eller gruppefoto, altså alene eller sammen med forældre, bedsteforældre, en god kammerat osv. Du får 2 billeder på en CD for 100 kr.
  • Tegning – en portrættegning eller en karikaturtegning af dig selv, børn/bør¬ne¬børn, dit kæledyr osv. En tegning koster 100-150 kr. Tegneren er Viveca Twell¬mann.
  • Ansigtsmaling – lad dine børn vælge motiv og hvor farverige de vil se ud. Det koster 20 kr.
  • Tegning og maling for børn Børn kan tegne og male i Medborgerhuset og få gode råd af en af de udstillende kunstnere, Kathe Persson. Medborgerforeningen sørger for papir, pensler og farver
  • Historiske fotos fra Hareskovby (”computerøen” ved Biblioteket) Find dit hus, se gamle venner. På www.hareskovbyhistorie.dk er der billeder af hvert eneste hus i Hareskovby. Desuden er der fotos af begivenheder og personer gennem årtier. En repræsentant for Historisk Gruppe viser dig billederne, fx af dit eget hus – og dagen igennem kører på storskærm fotos af byens mange forretninger i ”gamle” dage.
  • Graffiti – i dag er det tilladt! Kom og giv en hånd…
    Spray og leg lige så meget, du har lyst, uanset om du er voksen eller barn. Vi har sat plader op til formålet på den asfalterede plads mellem gymnastiksalen og Medborgerhuset. Der er tradition for at skabe ”årets fælles kunstværk” i løbet af ”Kunstens Dag”. I år er det igen et graffiti-maleri.
  • Kunstnerne fortæller gerne om deres arbejde, og nogle af dem arbejder under udstillingen – og som gæst, barn eller voksen, kan du tegne/male under professionel vejledning, hugge en figur i sten, brænde et stykke keramik og følge, hvordan en skulptur i ler kan tage form.

Dette indlæg blev udgivet i Kunstens Dag. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.